Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
English
Είσοδος Μέλους
Νέα πληρωμή
Ασφάλεια
Για τη Eurobank αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας η προστασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών των πελατών της. Για το σκοπό αυτό, οι μηχανισμοί ασφάλειας των συναλλαγών που χρησιμοποιούνται στην υπηρεσία Live-Pay ανταποκρίνονται στις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας.
 
Μηχανισμός αυτόματης αποσύνδεσης
Σε περίπτωση που έχετε κάνει log-in στην εφαρμογή του Live-Pay, σας αποσυνδέουμε αυτόματα εφόσον μείνετε ανενεργοί για περισσότερο από Χ λεπτά. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε πως κάποιος άγνωστος δε θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει στο Live-Pay σε βάρος σας. Για να συνδεθείτε πάλι με το Live-Pay, θα πρέπει να κάνετε εκ νέου log-in στην εφαρμογή.
 
Χρήση εξελιγμένης μορφής κρυπτογράφησης (πρωτόκολλο SSL, με κρυπτογράφηση 128bit) της Verisign
 
To Live-Pay χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL, με κρυπτογράφηση 128bit, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Η κρυπτογράφηση με 128bit σημαίνει ότι υπάρχουν 2128 πιθανά κλειδιά που χρησιμοποιούνται για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων από τον φυλλομετρητή παγκοσμίου ιστού στον server της τράπεζας. Για αυτόν τον λόγο, η κρυπτογράφηση στα 128bit θεωρείται πρακτικά αδύνατο να παραβιαστεί. Με αυτό τον τρόπο κρυπτογραφούνται και προστατεύονται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας, του ονόματος και της διεύθυνσής σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά τη μεταφορά τους στον παγκόσμιο ιστό.
 
Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο Internet και η πλέον αξιόπιστη τεχνολογία για την ασφάλεια των συναλλαγών και το απόρρητο των επικοινωνιών μέσω του Internet σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (web sites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μια κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από ένα μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά τη μεταφορά.
Το SSL ξεκινά την κωδικοποίηση από τα 40bit. Στο Live-Pay χρησιμοποιούμε κρυπτογράφηση στα 128bit η οποία είναι ένα τρισεκατομμύριο φορές πολυπλοκότερη, και άρα ασφαλέστερη για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από την αντίστοιχη των 40bit.
 
Πιστοποίηση της υπηρεσίας Live-Pay από τη Verisign

Το σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας του Live-Pay είναι πιστοποιημένο από την εταιρεία Verisign, μια διεθνώς αναγνωρισμένη ως ηγέτιδα εταιρεία, στον τομέα της παροχής προστασίας συναλλαγών και δεδομένων μέσω Internet. Η Verisign κάθε φορά που εισέρχεστε σε ασφαλή σελίδα στην οποία πρόκειται να γίνει συναλλαγή στοιχείων, παρουσιάζει ένα μικρό εικονίδιο με τη μορφή λουκέτου στο κάτω μέρος των σελίδων, το οποίο σας δείχνει και παράλληλα βεβαιώνει ότι η συναλλαγή σας προστατεύεται. Επιπλέον είστε σίγουροι ότι έχετε μεταφερθεί σε μια ασφαλή (secure) σελίδα ενός δικτυακού τόπου γιατί η διεύθυνση του δικτυακού τόπου ξεκινά με "https" αντί για "http" (το "s" σημαίνει "secure"). Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως η μετάδοση προσωπικών στοιχείων (όνομα, διεύθυνση, πιστωτική κάρτα, κ.λπ.) γίνεται με κρυπτογράφηση, ώστε να μην μπορεί να γίνει αντιληπτή από τρίτους. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο λογότυπο της Verisign που υπάρχει στο site μας για να επιβεβαιώσετε την πιστοποίηση που παρέχει στο Live-Pay.
 
Ελεγχόμενη πρόσβαση στα συστήματα της τράπεζας

Η πρόσβαση στα συστήματα της Eurobank (servers) προστατεύεται από τελευταία τεχνολογία Firewall, η οποία επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της Τράπεζας σε μη αναγνωρισμένους χρήστες.
 
Βασικές Συμβουλές Ασφαλείας
 
Η Eurobank λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και γνωστά μέχρι σήμερα στην επιστήμη της πληροφορικής μέτρα με στόχο την ασφάλεια των συναλλαγών σας μέσω της υπηρεσίας Live-Pay. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, όμως, είναι απαραίτητες και οι δικές σας ενέργειες, όπως ενδεικτικά:
 
Η διασφάλιση του απόρρητου των προσωπικών σας στοιχείων

Α) Οι προσωπικοί κωδικοί, που χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην υπηρεσία Live-Pay είναι αυστηρώς προσωπικοί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους μοιράζεστε. Η Eurobank δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να σας τους ζητήσει και με κανένα απολύτως τρόπο. Σε περίπτωση που γίνετε αποδέκτης παραπλανητικού e-mail ή σας εμφανιστεί ασυνήθιστο popup παράθυρο καταχώρησης στοιχείων κ.λπ. είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, προκειμένου να αναφέρετε το περιστατικό, στο τηλέφωνο 801-111-1144 ή 210-95 55 000, εάν καλείτε από κινητό ή από το εξωτερικό.
 
Β) Είναι απαραίτητο να αποστηθίσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς και να μην τους φυλάσσετε σε γραπτή μορφή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής αυτών.
 
Γ) Οι προσωπικοί σας κωδικοί χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την υπηρεσία Live-Pay της Τράπεζας και ως εκ τούτου επιβάλλεται αφενός να μην τους χρησιμοποιείτε σε άλλες, μη ασφαλείς ιστοσελίδες του Διαδικτύου αλλά και να τους αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 
Η πιστοποίηση της ιστοσελίδας στην οποία καταχωρίζετε τους προσωπικούς κωδικούς σας

Πριν από τις εισαγωγή των προσωπικών σας κωδικών στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας Live-Pay, είναι απαραίτητος ο έλεγχος της διεύθυνσης αυτής , καθώς ενδέχεται να αποτελεί αντιγραφή της πραγματικής ιστοσελίδας της υπηρεσίας με σκοπό την παραπλάνηση και την απόκτηση των προσωπικών σας κωδικών. Οι πιο ενδεδειγμένοι τρόποι πιστοποίησης της ταυτότητας της ιστοσελίδας είναι οι εξής:
Α) H πληκτρολόγηση της διεύθυνσης της ιστοσελίδας από εσάς τον ίδιο και όχι μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link).
B) H αναζήτηση και η εύρεση του εικονιδίου το οποίο εμφανίζεται στις ασφαλείς ιστοσελίδες της υπηρεσίας Live-Pay. Επιλέγοντας το εικονίδιο θα πρέπει να εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας παράθυρο το οποίο να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της υπηρεσίας Live-Pay της Eurobank.
 
Η προστασία του υπολογιστή σας

Οι κακόβουλες ενέργειες υποκλοπής προσωπικών κωδικών στοχεύουν κυρίως σε χρήστες οι οποίοι δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του υπολογιστή τους. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κατωτέρω μέτρα προστασίας:
 
Α) Ενημέρωση και αναβάθμιση των παραμέτρων ασφάλειας του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένου και του λειτουργικού σας συστήματος. Οδηγίες σχετικά με τους τρόπους αναβάθμισης των παραμέτρων ασφαλείας του υπολογιστή σας, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Microsoft στη διεύθυνση http://www.microsoft.com/hellas/athome/security/protect/windows9x/default.mspx
 
Β) Εγκατάσταση προγραμμάτων στον υπολογιστή σας για την προστασία του από ιούς. Η εμφάνιση νέων και εξελιγμένων ιών καθιστά τη συχνή ανανέωση των προγραμμάτων που τους καταπολεμούν απαραίτητη.
 
Γ) Προσοχή κατά τη χρήση της υπηρεσίας Live-Pay από υπολογιστές οι οποίοι δεν σας ανήκουν, όπως ενδεικτικά σε αεροδρόμια, internet cafe, κ.λπ. Εφόσον αποκτήσετε πρόσβαση στον διαδικτυακό τόπο του Live-Pay μέσω τέτοιων υπολογιστών βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προβεί σε αποθήκευση των προσωπικών σας στοιχείων σε αυτούς (πχ. αριθμός κάρτας) και δεν έχετε αφήσει ίχνη των ενεργειών σας, όπως ενδεικτικά τη διεύθυνση της Υπηρεσίας Live-Pay.